. .

 

Om Roxy

Stämbesättningen i Roxy Storband är idag 4 tromboner, 4 trumpeter, 5 saxofoner, trummor, elbas, gitarr, klaviatur samt sång, med andra ord ett riktigt storband.

saxarna.jpg

Repertoaren är en blandad kompott av gamla och nya låter i såväl originalarrangemang som nyskrivet. En hel del arrangemang är specialskrivna för Roxy. De senaste åren är det Mathias Lundqvist som står för de flesta arrangemangen. Det som gäller är att det skall svänga bra och vara dansvänligt. Du hittar några smakprov om du klickar på fliken Inspelningar i menyn.

Som ett litet bevis på den kulturella insats vi gör fick bandet sommaren 1995 mottaga ett kulturpris vid "Piteå Dansar & Ler" ur f.d. landshövdingen Curt Boströms hand. Priset var på 10.000:- och har använts till att inhandla noter, av rätt slag förstås.

15 år senare, 2010, var det dags igen. Roxy uppmärksammades genom att vi fick Piteå-Tidningens kulturpris. Förutom äran att kunna titulera sig kulturpristagare så fick vi även denna gång 10 000 kr, att inhandla noter för. Vi tackade för priset genom att göra en kortare spelning i PTs foajé. Sånt tryck har det nog inte varit där sedan de flyttade tryckeriet till Luleå.

Bandet har genom åren gästats av flera av musiksveriges storheter såsom Roger Pontare (med vilken vi har spelat återkommande och bl.a. gjort en miniturné med i Norr- och Västerbotten), Svante Thuresson, Meta Roos, Claes Jansson, Wille Craaford och sist men inte minst pitesonen Bo "Kasper" Sundström. Nu väntar vi bara på Babben Larsson.

Bandet består idag av:

Sång
Kicki Enqvist
Martin Carlsson 

Trumpeter
Andreas Söderström
Gustav Dahlbäck
Johannes Moen 

Saxar
Christina Ortbäck
Jan Lundberg
Anders Lundkvist
Daniel Stenmark
Robert Norman

Tromboner
Mattias Berglund
Lars-Åke Bladh
Christer Börlin

Kompsektion
Lennart Nordmark
Arne "Basse" Hagström 
Åke Olofsson
Johan Eriksson

Här kan du se på bilder från tidigare Roxy-sättningar.